Beautiful Handmade Historical Costumes by Edith Chartier


Today is a glorious day, folks. The sun is shining like crazy and I feel like running outside in my PJs and roll over and over again in the grass. I decided that I would fight this tempting picture in my head and spend my energy on blogging instead.

ArtcoreCafé

It turned out to be a great idea since I found Edith Chartier. She is an art student from Canada. I adore the talent and hard work she puts into designing and sewing. She makes various historical, fantasy, steampunk and wearable costumes and accessories.

Possibly related Artcore Café posts:
 ArtcoreCafé

Edith also likes to visit expos, fairs and festivals, dressed up in her own magnificent creations. I wonder what she’s going to wear this Halloween. Maybe something with a top hat?

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

ArtcoreCafé

Photos via Idzit’s blog and DA page.

Advertisements

About Baricza Petra

Egy dunántúli kis faluból származom, jelenleg Budapesten élek. A blogomon a török nyelvről, kultúráról, az ankarai hétköznapokról, a két ország közötti kapcsolatokról és különbségekről írok, valamint arról, hogy mindezek milyen hatással voltak és vannak rám mind a mai napig. 2008 és 2017 között 9 évet töltöttem Törökország fővárosában. Bár már nem élek ott, de az ország mindig is a második otthonom marad. Hogy milyen is ott az az élet? Törökország egy több, mint 80 milliós lakosú, hatalmas, sokszínű és kissé félelmetes fergeteg, az ellentétek és szélsőségek országa, melynek négy különböző tenger mossa partjait. Az egyes tájrészek közötti nyelvi, kulturális, fejlettség- és éghajlatbeli különbségek egy magyar ember számára szinte felfoghatatlan méreteket öltenek. A törökök rendkívűl vendégszerető emberek, általában beszédesek, és szeretik a társaságot, a zajt, a színeket és a kavalkádot. Sokszor érzésből és ösztönösen beszélnek és cselekednek. Ez egyrészt rendkívül inspiráló tud lenni, máskor pedig az őrületbe kergeti az embert. A Törökországban eltöltött 9 év során többek között átéltem egy házasságot, egy válást, pár kultúrsokkot, több terrortámadás hatását, egy katonai puccsot, egy munkahelyváltást, két költözést és sok kirándulást. 2017 őszén rengeteg élménnyel, két macskával és egy mosollyal az arcomon költöztem vissza Magyarországra. Minderről bővebben olvashatsz a blogomon: https://nagyutazas.online Petra
This entry was posted in Clothing, Costumes, Handmade and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Beautiful Handmade Historical Costumes by Edith Chartier

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s